?

Antislip en waterdichte vloeren

De galerijvloeren van een complex aan de Blijvenburgstraat in Rotterdam waren glad en er was sprake van lekkage. Eind 2021 kwam Woonstad Rotterdam met het vraagstuk om deze galerijen antislip te maken en om de dilataties weer waterdicht af te werken. Om dit te realiseren werd Triflex gebruikt.
Oplevering
December 2021
Segment
Balkons en Galerijen
Applicateur
Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA) West

De uitdaging

De gladde, lekkende galerijvloeren moesten weer nette, antislip en waterdichte vloeren worden. De uitdaging was om dit te realiseren bij de galerijen langs een besloten binnentuin.

De oplossing

De perfecte oplossing voor dit vraagstuk, was het drielaagse Triflex BAS-systeem. Dit systeem op basis van PMMA zorgt voor een nette afwerking met een veilige antisliplaag, zoals de opdrachtgever wenst. Het systeem heeft nog een aantal voordelen, deze zijn in de casestudy, onderaan de pagina, te lezen.

Het proces

Ervaren applicateur TSA West heeft de galerijvloeren van het complex kundig gerenoveerd. Allereerst is de oude, gladde afwerking verwijderd, daarna is er primer aangebracht. De dilataties zijn afgedicht met het Triflex R 230 membraan. De vloeren zijn vervolgens afgewerkt met het Triflex BAS-systeem.

Het resultaat

De galerijvloeren aan de Blijvenburgstraat zijn veilig door de antislip, hebben een uitstraling gekregen die past bij de wensen van de opdrachtgever en het hele systeem is waterdicht. Hiermee voldoet de afwerking aan de eisen van de opdrachtgever. De opdrachtgever is dan ook tevreden over het eindresultaat.

Galerijvloeren aan de Blijvenburgstraat in Rotterdam
1/3
Galerijvloeren aan de Blijvenburgstraat in Rotterdam
2/3
Afwerking met Triflex
3/3
Casestudy
File