Afdichting 400 schoorstenen 'Bluebanddorp'

De schoorstenen van het Bluebanddorp in Amsterdam waren verouderd en vertoonden lekkage. Triflex werd ingeschakeld om deze lekkage te verhelpen. Alle 400 schoorstenen worden voorzien van Triflex!
Locatie
Amsterdam
Oplevering
2023
Segment
Daken en Dakdetails
Applicateur
Tissink Specialistische Afdichtingen BV

De uitdaging

De schoorstenen vertoonden lekkage en beschadigingen. De oorzaak hiervan was voornamelijk ouderdom. Er waren al meerdere pogingen gedaan om de schoorstenen te repareren, maar dit was niet goed gelukt. Aan Triflex de taak om de schoorstenen goed af te dichten en te beschermen, zodat ze weer jarenlang mee kunnen!

Het resultaat
Het resultaat
1/2
De oude schoorstenen
De oude schoorstenen
2/2

De oplossing 

Voor deze klus is het Triflex ProDetail systeem uitermate geschikt. Dit systeem kan elke technische uitdaging aan. Het is een hoogwaardig, vloeibaar en scheuroverbruggend systeem dat elk dakdetail duurzaam omsluit als een tweede huid. Hoeken, opstanden en andere kritische details worden ondoordringbaar en naadloos afgedicht. Door het Triflex ProDetail systeem aan te brengen, kunnen de schoorstenen weer minstens 25 jaar mee.

Het proces

Erkend Triflex applicateur Aron Tissink is bezig met het afdichten van alle schoorstenen. Hij heeft al een mooi aantal schoorstenen afgedicht, en zal doorgaan totdat alle schoorstenen voorzien zijn van het Triflex Prodetail systeem. Verwachting is dat alle schoorstenen in 2023 klaar zullen zijn. Aron Tissink  heeft de schoorstenen voorbereid door reparaties uit te voeren waar nodig, daarna heeft hij Triflex Primer aangebracht op de schoorstenen. Vervolgens heeft hij het Triflex ProDetail systeem toegepast en zo de schoorstenen afgedicht.

Het resultaat 

Het gewenste resultaat is tot nu toe behaald! De afgedichte schoorstenen zien er weer netjes uit en de lekkages zijn verholpen. De schoorstenen kunnen weer minimaal 25 jaar mee, dus de opdrachtgever hoeft er de komende jaren niet meer naar om te kijken.

Meer weten? Bekijk de casestudy!