20.01.2022

5 x duurzaam met Triflex

Duurzaamheid zien wij als onze plicht richting de generaties van vandaag en morgen en maakt een groot deel uit van ons bedrijfsbeleid. Een duurzame toekomst, is de enige toekomst. Daarom geven wij bij Triflex een brede invulling aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). 

De overheid heeft zich gecommitteerd aan de doelstellingen van Parijs 2050 en wij zijn verantwoordelijk om ons steentje hier aan bij te dragen. Weten hoe we dat doen? In dit artikel lichten wij vijf belangrijke punten toe die wij toepassen op het gebied van MVO. 

Meer weten over onze duurzaamheidsinitiatieven op het gebied van mensen, milieu, economie en projecten? Neem dan snel een kijkje www.triflexsteps.nl! Dit is hét platform voor duurzame inspiratie. 

1/1

1. Duurzaam productieproces in onze fabriek
Duurzaam en gezond leven wordt steeds belangrijker. In 2018 is er bij ons moederbedrijf in het Duitse Minden een nieuwe fabriek gebouwd. In deze fabriek worden onze producten duurzaam geproduceerd en zijn er constant innovaties in het verbeteren van deze producten en productieprocessen. Bij de bouw van de fabriek is er ook een modern energiestation gebouwd dat voorziet in de volledige behoefte aan elektriciteit. Met een hoog efficiëntieniveau wordt jaarlijks voor ca. 1.200 huishoudens aan elektriciteit geproduceerd. Daarnaast wordt de restwarmte en de koeling  hergebruikt en de productiecontainers op een milieuvriendelijke wijze gewassen zodat deze ook hergebruikt kunnen worden.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de video of lees hier meer. 

2. Emissies 
Het is belangrijk om de stoflevels die worden uitgestoten tijdens productieactiviteiten zo laag mogelijk te houden. Daarom zijn op alle productiegebieden waar grondstoffen in poedervorm gebruikt worden, krachtige stoffilters geïnstalleerd. De stoflevels die worden uitgestoten zijn daardoor erg laag; rond de 100 kilogram per jaar. Ook zijn wij er als bedrijf verantwoordelijk voor om er voor te zorgen dan onze CO2 footprint zo klein mogelijk is. Sinds 2020 is onze nieuwe productiefaciliteit volledig operationeel en hebben wij onze CO2 footprint kunnen verkleinen. 

Meer weten over onze emissies? Neem dan een kijkje op onze nieuwe MVO website, Triflex Steps

3. Elektrisch wagenpark / duurzaam de weg op 
Naast onze fabriek in Duitsland, stralen wij duurzaamheid ook uit op de weg. Een aantal collega’s die regelmatig onderweg zijn voor Triflex, mochten de elektrische Volkswagen ID4 in ontvangst nemen. Met deze auto zullen zij diverse projecten bezoeken en bij relaties langsgaan. 

4. Lange levensduur producten 
Onze producten gaan maar liefst 25 jaar mee! Een materiaal met een lange levensduur zal uiteindelijk minder impact op het milieu hebben, omdat de materiaalbronnen minder frequent worden uitgeput. 

Benieuwd wat wij precies bedoelen met de lange levensduur van onze producten? Bekijk de video!

5. Certificeringen
Binnen onze organisatie wordt er gewerkt met de ISO standaarden. Op deze manier zorgen we ervoor dat er aan de wetten en vereisten voor fabrieks- en productveiligheid wordt voldaan. Wij zijn gecertificeerd volgens kwaliteits- en omgevingsstandaarden (ISO 9001, ISO 14001) en handelen volgens het energie managementsysteem ISO 50001.

Naast de ISO standaarden werd in begin 2021 de kwaliteit van onze duurzaamheidsinzet erkend met d Ecovadis Silver Award. Dit betekent dat we tot de top 12 procent van de geëvalueerde bedrijven behoren in onze branche. EcoVadis beoordeelt bedrijven op het gebied van milieubescherming, arbeidsveiligheid, ethiek en mensenrechten, en duurzaam inkoop. Daarnaast steunen we de doelstellingen van REACH en responsible care. 

Meer weten? Klik hier.

 

Benieuwd naar onze duurzaamheidsinitiatieven en oplossingen voor een duurzame toekomst? Neem dan snel een kijkje op www.triflexsteps.nl! Dit is hét platform voor duurzame inspiratie. 

Triflex Steps