Zes manieren om de galerijvloer meer kleur te geven 


18.04.2017

Tijd voor een renovatie van de galerij? Een nieuwe waterdichte vloer is natuurlijk goed voor de constructie van het gebouw. Maar het oog wil ook wat. Voor de bewoners van een appartementencomplex of flat is de galerij immers de route naar hun woning die zij dagelijks meerdere keren afleggen. 

Scroll eens door onze referenties van balkon- en galerijvloeren en u ziet met name grijze vloeren. Hier en daar voorzien van een decoratieve instrooimix. Niet voor niets een voor de hand liggende keuze. Het geeft een strakke, nette aanblik en is bovendien praktisch en tijdloos. Maar het is leuk te merken dat onze opdrachtgevers de laatste tijd iets meer variatie wensen voor de galerijvloer. Kleur mag weer! Wat zijn de mogelijkheden? We delen een aantal manieren om meer kleur in de galerijflat te brengen. 

1. Gekleurde lijnen

Dit lijnenspel zorgt voor een vrolijke noot op de galerij. De galerijen van dit appartementencomplex in Amsterdam zijn in 2001 voorzien van een Triflex vloerafdichting. Zestien jaar later is op een aantal plekken enige slijtage zichtbaar. Het goede nieuws voor de Vereniging van Eigenaren is dat niet de complete vloer verwijderd hoeft te worden. Nadat de oude vloer is opgeschuurd, is een nieuwe toplaag voldoende om de vloer weer helemaal up-to-date te maken. De lijnen bieden een speelse onderbreking van de lange galerij. 

2. Onderscheid tussen openbaar en privé 

Mensen hebben van nature behoefte aan een bepaalde ruimte om zich heen. Die ruimte proberen ze vaak letterlijk af te bakenen met spullen. Zo ook op de galerij. Vanuit de behoefte aan een eigen plek decoreren en personaliseren veel bewoners de galerij met plantenbakken of zitjes. 

Om in die behoefte te voorzien is bij De Componist, een complex van woningcorporatie Mitros, de privé-ruimte van de bewoners voorzien van een andere kleur dan de rest van de galerij. Daarvoor waren de galerijen al opgehoogd voor een drempelloze toegang tot de woningen. De drukverdeelplaten die daarvoor nodig zijn, zorgen voor een vlakverdeling op de galerij. Voor de Triflex verwerker een kleine moeite om de plaat die tegen de woning aanligt, te voorzien van een andere kleur. Prettig voor het oog en voor de bewoner!  

En ook bij appartementencomplex Lieflijk Indië in Haarlem, is gespeeld met de vlakverdeling.  

3. Kleur bekennen

Grijs is dan een veelgebruikte kleur op de galerij. Maar voor hetzelfde geld kies je een groene, rode, blauwe of roze kleur. En dat hoeft helemaal niet extreem. Een mooie zandkleurige afwerking levert bijvoorbeeld een neutraal, maar chic geheel op. Op deze galerij is een rode tint gebruikt voor een warme uitstraling. 

4. Banen en figuren

Vloeibare kunststoffen hebben als voordeel dat deze in elk willekeurig patroon aangebracht kunnen worden op de vloer. Banen, figuren, hoekig of rond. Het is geheel aan u. In dit project is gekozen voor een baan met vloeiende lijnen in een felgele kleur. Over zonnig gesproken!

5. Een tegelpatroon

Dit langgerekte balkon lijkt betegeld te zijn. Niets is minder waar. De betonnen ondergrond is voorzien van Triflex Creative Design. 

Met Triflex Creative Design breng je een duurzame Triflex vloer aan, maar dan met elk willekeurig patroon. Een tegelpatroon, in uiteenlopende maten, of een andere vlakverdeling. In dit voorbeeld is weliswaar voor antraciet gekozen. Maar Triflex Creative Design kan in elke kleur worden aangebracht. 

Ook dit project van een entreevloer in Zoetermeer is een resultaat van Creative Design.

6. Kleurrijke details

Op dit balkon zijn enkele Triflex FloorTattoos aangebracht, waardoor het balkon een heel eigentijdse sfeer krijgt. De FloorTattoos worden met dezelfde techniek aangebracht als Triflex Creative Design, maar zijn bedoeld om leuke accenten aan te brengen op de vloer. Markeer de woningen aan de galerij bijvoorbeeld met pijlen, of toon de huisnummers of verdiepingslaag op de galerij. Handig voor herkenning én het doorbreekt de lengte. 

Hoe kleurrijk wilt u het hebben?

U leest het: Creativiteit is de enige beperkende factor voor meer variatie. Ook meer kleur op de galerij? Download hier onze kleurenkaart. Daarnaast komen onze adviseurs graag langs voor advies. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.