Triflex wegmarkeringen, de eerste in Europa met CE-markering

19.03.2018

Triflex is de eerste in Europa met een CE-markering voor wegmarkeringen. En daar zijn we trots op! Lees er hier meer over. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij zo’n CE-markering en wat houdt het precies in? Dat lichten we graag toe.

KOMO-keurmerk

De nationale beoordelingsrichtlijn voor producten en bouwprocessen is het KOMO Product Certificaat. Bouwprocessen en producten met een KOMO-keurmerk zijn getoetst en goedgekeurd door objectieve, onafhankelijke deskundigen. Voor wegmarkeringsmaterialen geldt beoordelingsrichtlijn BRL 9141. Deze beoordelingsrichtlijn is per 1 januari 2018 geactualiseerd: naast een Wegproef typetest is het nu ook mogelijk om het product te testen met een Slijtage Simulator.

Met een KOMO-productcertificaat is een product of bouwproces echter alleen nationaal goedgekeurd. Daarmee konden de Triflex wegmarkeringen alleen toegepast worden in Nederland. Sindsapril 2017 is er een parallel homologatieproces voor wegmarkeringen: naast het nationale KOMO productcertificaat gebaseerd op de BRL 9141 is het nu ook mogelijk om een CE-Markering te bemachtigen op basis van een EAD (European Assessment Document). Met deze CE-Markering kunnen de wegmarkeringen van Triflex nu ook in de EU worden toegepast! Rijkswaterstaat en lagere overheden hebben officieel bevestigd CE-gemarkeerde producten te accepteren (naast de
KOMO-gecertificeerde producten).

De weg naar een CE-markering (EAD)

Triflex heeft als eerste voor het CE-traject gekozen. Onder de bekwame begeleiding van certificerend instituut KIWA zijn de stappen in het proces, die vergelijkbaar zijn met de stappen leidend tot KOMO, inmiddels met succes doorlopen.

Na alle tests, laboratorium onderzoeken en goedkeuring van de vereiste technische documenten heeft Kiwa in december de FPC (Factory Production Control) kwaliteitsaudit uitgevoerd en in januari tijdens een feestelijk moment het eerste Certificaat voor wegmarkeringen overhandigd.

Triflex introduceert een aantal bijzondere en kwalitatief zeer hoogwaardige wegmarkeringssystemen met uitstekende functionele waarden. We zijn goed voorbereid om hiermee de markt te bedienen.   

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de CE-markering of wilt u meer weten over onze wegmarkeringen? Wij helpen u graag! Neem contact op via telefoonnummer 038 - 460 20 50 of stuur een e-mail naar info@triflex.nl.